Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 
 
Hart4Es
 

Spirituele Kerstavond met Joop en Marleen
Door W.M.F. Leuver


Eén van de eerste interviews die we voor Diamental gedaan hebben is het interview met Joop en Marleen Hogendoorn, dat Harrie en ik destijds hebben afgenomen tijdens een beurs die georganiseerd werd door Healing Care & Adviescentrum Eindhoven.

Aangezien het al weer lange tijd geleden is, en Joop en Marleen nog steeds actief zijn op het spirituele vlak, leek het ons leuk om hen weer eens te treffen en de ontwikkelingen sindsdien door te nemen. Toevalstreffer was dat ditzelfde Healing Care & Adviescentrum Eindhoven deze maand een spirituele kerstavond hield, waarbij ze Joop hadden uitgenodigd voor de muzikale begeleiding. Healing Care is een organisatie die maar liefst al 10 jaar o.a. paranormale avonden, beursen en cursussen organiseert. Bovendien geeft Kitty ook privé consulten op afspraak.

Kitty Bij binnenkomst werden we verwelkomd door de gastvrouwen Kitty en Joke. De avond stond in het teken van de komende kerstdagen en iedereen werd verzocht een cadeautje ter waarde van 2,50 mee te nemen. Deze werden vergezeld van een spirituele kaart op de tafel geplaatst en later op de avond werden deze door middel van een bijbehorend nummertje door Kitty aan een persoon uitgereikt, vergezeld van een korte spirituele boodschap.

Kitty had zich van te voren afgestemd op de avond en een aantal verhalen en een gedicht voorbereid. Deze werden met enige regelmaat voorgedragen en bevatten een boodschap voor degenen die net ook al hun geschenk hadden gekregen. Om teleurstellingen te voorkomen had de organisatie er tevens voor gezorgd dat er een aantal presentjes voor handen waren voor degenen die niet goed geïnformeerd waren, of gewoonweg vergeten waren iets mee te nemen. Marleen, de schat, had er voor gezorgd dat er ook een presentje voor mij tussen zat en zodoende kan ik vertellen dat beide, zowel de persoonlijke als de algemene boodschap, bij Harrie en mij aardig emotioneel binnenkwamen en heel belangrijk voor het proces waar wij momenteel in zitten.

Marleen heeft altijd ruimte voor een praatje met belangstellendenGedurende de avond verzorgde Joop weer op zijn eigen, onnavolgbare wijze de muziek en uit de manier waarop hij op de energie in de zaal inspeelde bleek duidelijk zijn gevoelige aard. Toen de pauze om was, kwam ik door omstandigheden even later de zaal in en bleken Joop en Marleen de aandacht gevestigd te hebben op onze stichting en het initiatief ter ondersteuning van ernstig zieke kinderen en hun ouders, Hart4Elkaar.

Eerder op de avond hadden Joop en Marleen al spontaan aangeboden zich voor Hart4Elkaar in te zetten en waren ze al voorzien van de armbanden en collectebus ter ondersteuning van dit initiatief. Iemand uit de zaal stond spontaan op om de eerste donatie te doen en pakte bovendien de bus op om deze even rond te laten gaan door de goed gevulde zaal. Vanaf deze plaats, iedereen die een bijdrage gedaan heeft, nogmaals van harte bedankt. Helaas kunnen we geen indicatie geven van het opgehaalde bedrag, want de bus gaat voorlopig nog even met Joop en Marleen mee, maar de spontaniteit waarmee deze rondging was grandioos en tekenend voor de algehele sfeer! Op de foto zie je Marleen, zoals altijd aandachtig luisterend, compleet met armband en op de voorgrond de collectebus.

Kerstzang met Joop op de voorgrondNadat alle presentjes uitgereikt waren, werd Kitty min of meer door Marleen voor de microfoon gehaald om een lied te zingen, waarna de avond werd besloten vervolgd door een wereldhealing. Iedereen werd daartoe uitgenodigd een kaarsje aan te steken en een kring te vormen. Door Joop werd het vredeslied ingezet en er werd uit volle borst meegezongen en op de muziek meegedeind. Ook werd er nog een Gospelachtig lied gezongen door Jan, een van de vaste bezoekers, wat door het aanwezige gezelschap ondersteund werd met handengeklap. Wat ik zo verwarmend vond was de sfeer en de intentie die deze avond tekende en het feit dat het spirituele aspect op een gezellige en vreugdevolle wijze naar buiten kwam.


De eerstvolgende beurs is op 27 januari en Kitty opent het nieuwe jaar met waarnemingen via door haar meegebrachte bloemen op 10 januari 2008. De wekelijkse donderdagavonden en de beursen worden gehouden in Gemeenschapshuis de Uitwijk, Generaal Pattonlaan 124 te Eindhoven. Meer informatie kunt u krijgen bij Kitty Thijssen, tel 040-2416578 of 06 53739438 of op de website van Healing Care


Wilt u een optreden van Joop en Marleen meemaken? Helaas is het door ziekte van hun webdesigner momenteel niet mogelijk om de agenda up to date te houden. Wij zoeken met hun naar een oplossing, en houden u voorlopig via onze actueel-pagina op de hoogte.

Om in de sfeer van de kerstdagen te blijven: Joop heeft ook een speciale Kerst CD uitgebracht. De muziek van Joop is te bestellen en te beluisteren op zijn website: http://www.joophogendoorn.eu


Nieuwsgierig geworden hoe het momenteel is met Joop en Marleen? Lees dan het artikel Joop en Marleen NU.
 
nopix
stichting diamental