Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 
 
Hart4Es
 

Groots gebaar voor kleine snoetjes
Door W.M.F Leuver

Een van de winnende tekeningenAgis is een zorgverzekeraar die zich inzet voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Eén van de laatste initiatieven was iets te doen voor ernstig zieke kinderen. Dit resulteerde in het organiseren van een tekenwedstrijd, in samenwerking met het Ronald McDonald huis in Utrecht. Van de inzendingen zijn 4 tekeningen geselecteerd, van kinderen in verschillende leeftijdsklassen. De prijswinnaartjes kregen een uitnodiging en op 5 juli 2007 was dan het zover: toen vond de prijsuitreiking plaats.

Ondanks het wisselvallige weer kon de uitreiking buiten plaatsvinden. Dit was zeer gewenst vanwege de lage weerstand van één van de winnaartjes, die binnenshuis niet zonder mondkapje in de buurt van andere mensen mag komen. Een van de huismanagers, mede organisatrice en jurylid Judith Hermelink, vertelde dat ze nog nooit zo vaak naar de weersverwachtingen had gekeken dan de voorgaande dagen. De uitreiking vond plaats in de tuin van het Ronald McDonaldhuis in Utrecht.

Brian met de uitvergrotingen van de winnende tekeningenet openingswoord werd gedaan door Brian Reijngoud, de campagnemanager van Agis Zorgverzekeringen. Hij vertelde dat Agis van de tekeningen briefkaarten heeft laten maken, per afbeelding 15.000 stuks, die in de maanden juli en augustus met vakantiewens verstuurd zijn/worden naar hun verzekerden. Omdat het in dit geval ging om een samenwerkingsverband met het Ronald McDonaldhuis in Utrecht, staat op deze kaart ook een oproep om dit huis te steunen. Wij weten uit eigen ervaring dat steun hier zeer op zijn plek is!

Brian vertelde dat hij hulp gevraagd heeft bij één van zijn verzekerden, nl. de speelgoedgigant Toys "R" Us. Samen met een collega is hij daar, gewapend met een lijstje van de papa's en mama's, gaan winkelen. Als een soort van Sinterklaas in spé voldeed hij zo goed mogelijk aan de wensen van de kleine kunstenaartjes. Ook de broertjes en zusjes werden daarbij niet vergeten!

Twee van de kinderen die in de prijzen vielen en toevallig mijn kleinkinderenTerwijl de cadeaus zich opstapelden, nam ook de spanning op de kindersnoetjes toe. Wat begonnen is als een regenachtige dag, ontpopte zich als een waar pakjesfestijn. Brian vertelde dat zijn werk, dat hij altijd al als prettig ervaart, er met deze actie "een stuk leuker" op geworden is. De tekeningen werden speciaal voor de kinderen op groot formaat afgedrukt en gelijk met de cadeaus uitgereikt.

Mij trof als toeschouwer de betrokkenheid van de campagneleider en toen deze bij de jongste prijswinnaar vroeg wat ze van de cadeautjes vond, zorgde de kleine meid voor een vrolijke noot door te antwoorden "dat ze op zijn". Het is natuurlijk altijd al een genoegen om kindergezichtjes te zien glunderen, maar als het (chronisch) zieke kinderen betreft kun je aan het einde van de tekenwedstrijd spreken van een echte win-win situatie!


Agis Zorgverzekeringen is een jonge, moderne zorgverzekeraar, die is ontstaan uit een fusie van drie regionale zorgverzekeraars Anova, Anoz en ZAO. De naam is geïnspireerd op koning Agis die stond voor herstel van maatschappelijke waarden in het Sparta van 245 voor Christus. Een man met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid die gemeenschapszin, een oude Spartaanse waarde, in ere heeft hersteld. Een bron van inspiratie voor deze tijd. Agis Zorgverzekeringen heeft geen winstoogmerk en is dan ook de eerste zorgverzekeraar die heeft besloten iedereen te accepteren, jong, oud, gezond of ziek...Ook voor de aanvullende verzekeringen. Voor meer informatie zie www.agisweb.nl
Het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis vanuit de tuin van het Ronald McDonalshuis gezienHet Ronald McDonald Huis Utrecht is tegenover het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis gebouwd zodat ouders binnen een paar minuten bij hun zieke kind aan de overkant kunnen zijn. Dat het Huis zo dichtbij het ziekenhuis is, geeft zowel de ouders als de kinderen een veilig gevoel. De ouders kunnen er verblijven zolang als de behandeling van hun kind duurt. Er is een gezamenlijke keuken en woonkamer, maar wie daar behoefte aan heeft kan zich gewoon op de kamer terugtrekken. Het voordeel van een verblijf met lotgenoten is dat één woord of gebaar vaak al genoeg kan zijn. Voor meer informatie zie www.kinderfonds.nl
 
nopix
stichting diamental