Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 
 
Hart4Es
 

Ouders, bescherm uw dochters!!!
Door W.M.F. Leuver
Laatste update: 18 augustus 2008

En laat u niets wijsmaken..

Met opkomende misselijkheid las ik het artikel over baarmoederhalskanker in het mei nummer van Santé. De rillingen liepen mij vooral over het lijf bij de woorden “Hoera, er is een vaccin tegen baarmoederhalskanker”. Hoera voor wie? Zowel artsen als ouders krijgen nog steeds maar een gedeelte van de waarheid te horen en de media doet driftig haar best om te helpen de mythes in stand te houden. Treurig te zien dat ook een ‘gezondheidsblad’ als Santé daar hun medewerking aan verleent.

Onder het kopje ‘Eigen verantwoordelijkheid’ staat te lezen dat de regering haar verantwoordelijkheid neemt en een vaccinatiecampagne invoert. Waar geen aandacht aan wordt besteed, is het feit dat experts in de gezondheidszorg al lang hun bezorgdheid hebben geuit over deze agressieve promotie van een vaccin waarvan de effecten op de lange termijn volledig onbekend zijn. Bij de trials zijn namelijk bepaalde, belangrijke veiligheidsaspecten niet in het research betrokken. Zo is het baarmoedervaccin Gardasil  “niet getest op kankerverwekkende eigenschappen en op het risico van chromosomenschade”! Daarnaast geeft de producent van het middel zelf al aan dat …“het niet is bewezen dat preventieve vaccins echt tegen kanker beschermen en het nog tientallen jaren zal duren voordat dit kan worden vastgesteld!”

Terecht wordt er opgemerkt dat baarmoederhalskanker in de meeste gevallen wordt veroorzaakt door een virus. Wat hier echter niet bij wordt vermeld, is het feit dat het hebben van een HPV-infectie geenszins betekent dat er kanker zal gaan ontwikkelen. Wat er ook niet vermeld wordt, is dat foliumzuur en vitamine C de meest gezonde en simpele oplossingen zijn voor het genezen van alle HPV-infecties. Wat gemakshalve ook wordt verzuimd te benoemen, is het feit dat naar schatting 80% van de vrouwen voor hun 50ste levensjaar namelijk met een dergelijke infectie te maken krijgt, waarvan deze bij de meesten ook weer na twee jaar op natuurlijke wijze oplost.

Hoewel goedbedoelende en slecht voorgelichte ouders graag zouden zien dat de baarmoederhalsvaccinatie in het Rijksvaccinatieprogramma opgenomen gaat worden, vestig ik mijn hoop* op het feit dit geen doorgang zal vinden aangezien er een zevental criteria gelden waaraan het vaccin niet voldoet: de ziekte moet ernstig zijn en veel voorkomen, de vaccinatie moet werkzaam zijn, het middel moet niet erger zijn dan de kwaal, niet duurder dan andere oplossingen (strijkje!) en de vaccinatie moet een urgent volksgezondheidsbelang dienen! Hoewel men ons graag anders wil laten geloven, behoort baarmoederhalskanker met nog geen 600 nieuwe gevallen per jaar tot een zeldzame vorm van kanker. Dit terwijl vroegtijdige opsporing van de voorstadia van baarmoederhalskanker een overlevingspercentage van bijna 100% geeft!

Even dacht ik nog een ironische ondertoon te ontdekken toen ik las “U zou zich ook kunnen laten vaccineren”, zei de arts vervolgens nog hoopvol in mijn richting. “Het is immers zinvol voor alle vrouwen die seksueel actief zijn”. Een opmerking die duidelijk kant nog wal raakte, aangezien er gepretendeerd wordt dat het gaat over een vaccin met een preventieve werking!

Daar komt nog bij dat vrouwen die al eens een HPV-infectie hebben doorgemaakt, de kans met 44,6% toeneemt dat zij door het vaccin kanker ontwikkelen … Ieder vaccin creëert logischerwijze de ziekte die het vaccin bevat: je introduceert die immers op het diepst mogelijke niveau in het lichaam!

Gelukkig zijn er wel meer kritische stemmen: zo geeft dokter Herman Moeremans van het Syndicaat Vlaamse Huisartsen (SVH) aan dat, puur wetenschappelijk bekeken, het plaatje niet helemaal klopt. “Van de beschikbare vaccins zijn onderzoeksgegevens bekend tot vijf à tien jaar na de toediening. Het is dus misschien voorbarig om nu al een verhaal te vertellen over levenslange bescherming.”

Dokter Peter Van Eyken van het Ziekenhuis Oost-Limburg  (die zich als anatoom patholoog dagelijks bezig houdt met het onderzoek van preventieve baarmoederhalsuitstrijkjes) begrijpt niet dat er zo weinig vragen worden gesteld bij de vaccinatieplannen”. Waarschijnlijk omdat hij nog steeds uitgaat van de "goeder trouw", vermoed ik. Wanneer mensen namelijk bang worden (gemaakt), vindt er een automatische reactie in het lichaam plaats: het vecht/vlucht mechanisme stuurt al het bloed naar de armen en benen, de immuniteit en spijsvertering worden stilgelegd, in de hersen trekt al het bloed weg uit het rationele denkcentrum van de frontale cortex naar het instinctieve limbische gedeelte. Bange mensen kunnen daarom niet meer helder nadenken. Vandaar het uitblijven van kritische vragen!

Overigens biedt zich hier ook de oplossing aan: rustig diep ademhalen zal bovenstaande reflex weer ontdoen. Aangezien de vaccinatie momenteel  onder  ‘eigen verantwoordelijkheid’ valt hoop ik dat ouders van meisjes in deze leeftijdscategorie inderdaad hun verantwoordelijkheid nemen en zich niet kritiekloos  door deze reclamecampagnes te laten verleiden, maar hun eigen gezonde verstand gebruiken en hun dochters niet zomaar als makke schapen naar de slachtbank zullen leiden. Even diep adem halen en pas op de plaats maken dus en niet in blinde paniek handelen. Ik weet het, het kost iets meer inzet, maar wanneer je zorgt voor een goede leefstijl, voeding en voorlichting, doet men zijn dochter daarmee een veel groter plezier. Nog maar te zwijgen over de ellende die je haar (en jezelf) daarmee bespaart.

Ten slotte nog een opmerking over de slotzin van het artikel “het vaccin is er, dus verstoppen kan niet meer”; speel geen verstoppertje met uzelf en laat u goed voorlichten. Overigens is in Nederland geen enkel vaccin verplicht, dus ook het HPV-vaccin niet! Maar de morele druk waarmee minister Ab Klink en de Gezondheidsraad Gardasil aan Nederlandse meisjes proberen op te dringen, is er niet minder om. Kijk niet alleen op websites die dit vaccin promoten en veelal gefinancierd worden door de producenten van dezelfde vaccin, maar lees ook eens wat artikelen van vaccinatie-expert Vera Schreiber en/of medical research journalist Désirée Röver, zodat u zich straks - wanneer uw dochter dood, ziek, beschadigd, of onvruchtbaar blijkt - niet kunt verstoppen achter de woorden “Ich habe es nicht gewusst”.

Tot slot nog enkele bekende, negatieve effecten van Gardasil op een rijtje:

 • ernstige hoofdpijnen
 • duizeligheid
 • bloedstolsels
 • tijdelijk gezichtsverlies
 • onduidelijk spreken (letters verwisselen)
 • flauwvallen (10 tot 15 minuten na de injectie, en met grote kans op verwondingen alsmede blijvend hersenletsel)
 • onwillekeurige samentrekking van ledematen (aanvallen)
 • gezwollen lymfeknopen
 • allergische uitslag
 • verlies van evenwicht
 • spierzwakte
 • tintelingen en verlamming in handen en voeten
 • gewrichtspijn
 • bewustzijnsverlies tijdens aanval
 • ernstige hallucinaties
 • Guillain-Barré
 • overlijden

Bovenstaande lijst is opgesteld naar aanleiding van meldingen bij VAERS [Vaccine Adverse Effects Reporting System ] - maar worden niet in de bijsluiter vermeld.

Van 6.697 rapportages op 12 mei 2008 zijn de volgende cijfers beschikbaar gesteld:

 • 15 overleden
 • 159 gehandicapt
 • 1236 nog niet hersteld
 • 255 in ziekenhuis
 • 3544 Eerste Hulp
 • 103 in levensbedreigende conditie

* Update 08-07-2008 Met ingang van september 2009 worden alle meisjes van twaalf jaar ingeënt tegen baarmoederhalskanker. Dat heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer geschreven - dus wordt het hoog tijd dat wij onze bezorgdheid tonen, voor het te laat is.
Lees hier welke schadelijke stoffen er in het vaccin zitten!!!
Met dank aan Henk Trentelman, die op voorhand wat van de informatie deelde die binnenkort te lezen zal zijn in zijn boek: "Chemotherapie en de Eed van Hippocrates" - uitgeverij Succesboeken - Verschijningsdatum: september/oktober en medical research journalist Désiré Röver, voor het toesturen van haar 'Gardasil lintwurm', tevens (binnenkort) gepubliceerd in Frontier Magazine.

Bronnen en overige informatie:

Gardasil – recombinant humaan papilloma virus vaccin Connecting the dots - Désirée L. Röver © 2007, 2008

Het failliet van een mythe – Désirée Röver
Forum SpiritueelRotterdam.nl
Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken:
Vaccineren jonge meisjes: één groot gezondheidsexperiment
Website van Jan Kraak

Meer over Vera Schreiber en vaccinaties:
vaccinaties: medische aanval of verdediging van Manon Tromp:


 
nopix
stichting diamental