Terug naar de hoofpagina van diamental Diamental Magazine Online
 

Hart4Es
Uitgevers
Klik hier om naar de site van succesboeken te gaan
 


Chemo? Of kunnen we zélf kiezen?


Henk Trentelman, schrijver van het boek Chemo? Of kan ik zélf kiezen? had volgens zijn oncoloog al 12 jaar dood moeten zijn. Dat zou hij waarschijnlijk ook zijn geweest, wanneer hij destijds klakkeloos het advies van diezelfde oncoloog had opgevolgd!

Henk TrentelmanDe reden dat Henk (71 jaar) nog steeds leeft is, volgens zijn eigen zeggen, omdat hij toentertijd voor de chemotherapie-behandeling heeft bedankt. Zijn gehele familie was al overleden aan de chemobehandeling, dus hij wist uit de eerste hand een reguliere kanker behandeling bij familie, vrienden en kennissen niet garant staat voor succes. Sterker nog, het staat in veel van de gevallen eerder garant voor een grote lijdensweg met bijna altijd een dodelijke afloop!

Henk is door zijn vechtlust de dans ontsprongen en inmiddels één van de best geïnformeerde kankerpatiënten in Nederland.

Dat kanker volksziekte nr.1 is, dat zal niemand verbazen. Iedereen kent wel één of meerdere mensen in hun omgeving die aan kanker leiden of overleden zijn. Wat echter de meeste mensen niet schijnen te beseffen, is dat er meer mensen dood gaan aan de (chemo)behandeling dan aan de ziekte zélf. Mede dankzij internet en het feit dat meer kankerpatiënten voor hun recht op durven komen, worden steeds meer mensen worden zich van bewust dat er ook andere behandelmogelijkheden zijn. Deze 'mondige' en groeiende groep patiënten kieze er voor om na constatering van de ziekte zelf kiezen te kunnen kiezen welke weg te bewandelen.

In plaats van in te spelen op de wens van de patiënt, zal deze zich geconfronteerd zien met het feit dat op dat moment de wet, de farmaceutische industrie en de vastgeroeste protocollen in ziekenhuizen in de weg staan: men kan en mag niet zelf kiezen voor een andere vorm van behandelen dan de welbekende chemotherapie, bestraling, operatie en/of hormoonbehandeling. Sterker nog, wie tracht toch zijn eigen weg en behandelwijze te kiezen wordt belachelijk gemaakt en tegengewerkt. Voor deze patiënten is inmiddels wel duidelijk geworden dat gezondheid en commerciële belangen dusdanig verstrengeld geraakt zijn dat iedere kankerpatiënt die liever kiest voor een alternatieve of complementaire behandeling het wiel opnieuw uit moet vinden..

Chemo, of kan ik zelf kiezen van Henk TrentelmanIn zijn boek beschrijft Trentelman schokkende uitkomsten van onderzoeken die zijn gehouden onder oncologen. Tevens wijdt Trentelman aandacht aan de actualiteit van de inenting van jonge meisjes tegen baarmoederhalskanker. Volgens Trentelman houden vele artsen zich niet aan hun afgelegde Eed van Hippocrates, welke als boekenlegger is bijgevoegd in het boek.

Henk Trentelman pleit daarom in zijn nieuwste boek (hij heeft eerder een boek geschreven met de titel: Vóór en na de diagnose) voor therapievrijheid zoals bij onze buren: Duitsland en sinds kort ook in Engeland het geval is.


Er is tevens een speciale website geopend om duizenden gelijkwaardige ervaringen op papier te krijgen, zodat Trentelman desnoods middels een juridisch proces therapievrijheid af probeert te dwingen. Voor meer informatie daarover: zie mijnervaringmetchemo.nl


U heeft een oude versie van Adobe Flash Player.
Klik op het plaatje voor een upgrade.

Download Flash Player.

nopix
stichting diamental
Chemo, of kan ik zelf kiezen van Henk Trentelman
Klik hier om naar de site van succesboeken te gaan
emigratieboek
Logiprint voor drukwerk